Kirjailija: Randa Abdel-Fattah

Kirjan nimi: Näyttääkö pääni tässä isolta?

Alkuteos: Does My Head Look Big In This?

Sivuja: 344

***

Juoni:

16-vuotias Amal Mohamed Nasrullah Abdel-Hakim marssii reippaasti juoksumatolla katsellen Frendejä televisiosta. Yhtäkkiä ZAP. Jennifer Aniston. Rohkeus. Copacabana. Amal päättää alkaa käyttää islaminuskoon kuuluvaa huivia kokopäiväisesti. Amal huomaa, että monet alkavat vierastaa ja jopa halveksua häntä huivin vuoksi. Rasismi ei ole vain Hitlerin ja rasististen skinheadien maailmaa. Luokkakavereiden on vaikea toipua Amalin huivin käytöstä, ja ennakkoluulot ovat erittäin tiukkoja Amalia kohtaan. Kuitenkin Amalin ihastus Adam alkaa jutella Amalille ja kaveruus syvenee... Jääkö Amalille oikeus omaan uskoonsa?

Omia mielipiteitä ja huomioita:

Lähes täydellinen kirja. Kirjoitettu vetävästi, kuten takakannessa lukee ja tarina lähtee käyntiin heti ensimmäiseltä riviltä. Henkilöt todenmukaisia ja osa myös piristäviä. Nätti kansi!

Sitaatti:

"Kuulostaa siltä kuin hän tarvitsisi hengityskonetta. Hän vetää syvään henkeä, nojaa taaksepäin tuolissaan ja katsoo minua tutkivasti. -Vai niin, Amal Mohamed Nas-Nas-Nasru-" Minä keskeytän hänet. En kestä katsoa. Hän änkyttää aina kuin Sademies yrittäessään sanoa sukunimeni."